U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 8 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu „Voogle startup godine“. Svi sudionici imat će priliku sudjelovati na pripremnoj radionici koju će voditi Peter Hopwood, koji nije samo nadahnut voditelj već i trener komunikacijskih vještina i javnog nastupa. Pobjednik natjecanja ulazi u Voogle accelerator koji osigurava financijska sredstva od 10.000​​​​, intenzivan mentorski program i pristup kanalima za internacionalizaciju poslovanja.

Međunarodni poslovni sastanci (B2B) održavat će se u kazališnim ložama po „speed dating“ i „blind dating“ principu. Svi zainteresirani mogu se registrirati putem web servisa, pronaći ranije registrirane tvrtke i sudionike te dogovoriti sastanke.

Zlatan Novak iz varaždinske tvrtke Geo3D pričat će o svom uzbudljivom najnovijem projektu, izraditi 3D modela visoke rezolucije Dubrovnika i Šibenika za najnoviju i finalnu sezonu mega popularne serije „Game of thrones“. Zlatan je stručnjak za 3D skeniranje i modeliranje s više od 15 godina iskustva u toj industriji. Implementirao je preko 200 projekata u područjima kao što su arheologija, forenzičke rekonstrukcije, vfx za filmove i još mnogo toga.
 
Na koji način se bori za startupe iz svih izvora i pozicija pričat će Ivana Ninčević Lesandrić. Ivana je 2011. godine pokrenula Poduzetnički centar Solin, oko kojeg je okupila preko više od 300 malih i srednjih poduzeća. Također je pokrenula događaj pod nazivom Poduzetnički kamp Solin, koji je iznjedrio tvrtke poput Parklio i Include – pametne klupe Ivana Mrvoša, te ih lansirao u globalnu orbitu. Od kraja 2016. godine bori se za uvođenje novih zakona, programa i mjera potpora malim i srednjim poduzećima kao članica Hrvatskog sabora.
 
Panel „lokalni heroji“ predstavit će modele uspjeha domaćih tvrtki poput Upchain, Appenture i GO2BIM, a na panelu „emerging heros“ predstavit će se mladi poduzetnici koji su na dobrom putu da kreiraju svoje – Nikola Zec, Antonija Vedak, David Macan i Kaja Pavlinić. Dodatnu draž panelu dati će Pal Rikter, danski investitor i mentor koji već nekoliko godina ulaže svoje vrijeme, znanje i novac u hrvatske tvrtke. 

Za kupovinu ulaznica te prijave na startup natjecanje i poslovne sastanke posjetite službene web stranice konferencije: vzconf2018.talkb2b.net Ulaznice su besplatne za studente.