Glavni cilj EDF-a je razvoj obrambene industrije te razvoj gospodarstva s naglaskom na malom i srednjem poduzetništvu.

Otvoreni su sljedeći natječaji prema temama koje su definirane strateškim ciljevima Europske unije s ciljem postizanja autonomije obrambenih sposobnosti:

Ovi pozivi spadaju u kategoriju istraživačke akcije te je naglasak na razvijanju novih tehnologija, proizvoda, usluga ili rješenja. Projekte prijavljuje konzorcij koji se mora sastojati od najmanje tri partnera iz različitih država članica Europske unije ili Norveške.

Ovaj poziv spada u kategoriju potpornih akcija. Projektni prijedlog može prijaviti barem jedna institucija ili tvrtka iz zemlje članice Europske unije ili Norveške te je ta kategorija usmjerena na razvoj standardizacije u određenom području, umrežavanje, koordinaciju ili podršku i slično.

Detaljni uvjeti natječaja, upute za prijavu, opis tema za pojedini natječaj te sve ostale bitne informacije nalaze se na ovoj poveznici.

Predviđeni budžet EDF-a za 2018. godinu je 40 milijuna eura, a financirat će se samo jedan projekt po pozivu. Projekti će biti financirani do 100% prihvatljivih troškova.

Rok za prijavu je 28. lipnja 2018. godine do 17:00 sati.