Po Pozivu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“, projekt tvrtke SEDAM IT d.o.o. odabran je za financiranje. U sklopu navedenog projekta SEDAM IT će zajedno s partnerima - Fakultetom organizacije i informatike te tvrtkom Radilica d.o.o., raditi na industrijskom istraživanju i eksperimentalnom razvoju proizvoda modernog korisničkog iskustva i podrške.

Cilj Poziva je podržati razvoj novih proizvoda (dobara i usluga), tehnologija i poslovnih procesa kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije, te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije, kroz poboljšanje njihove suradnje s institucijama za istraživanje i razvoj.

Projekt IRI Hyper uključuje industrijsko istraživanje i eksperimentalni razvoj proizvoda modernog korisničkog iskustva i podrške, dizajna poslovnih procesa, korisničkog sučelja, isključivo na suvremenim informatičkim tehnologijama na mobilnim, Internet platformama, integracije i otvorenog API sučelja, te platformama infrastrukture u oblaku.

Svrha projekta je ojačati prijavitelja i partnere u segmentu istraživanja i razvoja kako bi se sa novim, inovativnim i konkurentnim konceptima, proizvodima i uslugama, s primjenom u odabranim S3 prioritetnim tematskim područjima pri čemu će primarno područje specijalizacije proizvoda biti u S3 tematskom području „Sigurnost”, podpodručje „Protuiminski program” te izašlo na globalna tržišta. Na taj način direktno se doprinosi porastu produktivnosti hrvatskog gospodarstva, nastanku novih i održivih poslovnih prilika, te povećanju zaposlenosti. Također će biti prijavljena 2 patenta i žig u sklopu projekta.

Vrijednost projekta iznosi 39,4 milijuna kuna dok je iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava 26,7 milijuna kuna. Projekt će trajati 48 mjeseci. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Službeni popis 20 projekata odabranih za financiranje dostupno je na linku.